Какво да очаквате от нашето джип сафари?

Началната точка на джип сафари приключението е с. Долни Лозен (само на 17км от София), продължава през Лозенската планина до с.Пасарел и обратно. По пътя ще спрем на красиви места за снимки и почивка.

 

24285_650__3

Ще посетим мемориалът на капитан Димитър Списаревски, военен пилот и велик българин, дал живота си във въздушен бой през Втората световна война, като разбива изтребителя си в американски бомбандировач. През 1943г, няколко дни преди Коледа,   200 американски бойни машини се готвят да бомбандират София, но срещат ожесточената съпротива на 36 български машини, които успяват да ги принудят да хвърлят бомбите си в полето и да се оттеглят. Мемориалът е изграден на мястото на което са намерени отломките от самолета на кап.Списаревски.

 

24268_650__3 Друга забележителност, която ще посетим по време на нашето джип сафари е манастира “Свети Спас”, за да се насладим на уникалната гледка към София, която се разкрива от двора му. Манастирът има дълга история, построен 13в, многократно разрушаван и възстановяван отново. Днес тук се помещават само две монахини.

 

 

Продължителност: 2,5 – 3 часа

Подходящо време за провеждане: от Април до Ноември

Какво да си носите: Спортно облекло съобразено със сезона, фотоапарат и добро настроение

Цена: 70лв на участник

Цената включва:

  • джип сафари тур
  • оборудвани за целта джипове
  • професионални шофьори
  • гориво

Цената не включва:

  • транспорт от и до началната точка (с.Лозен)
  • храна и напитки
Резервирай