Детски лагери І Програма и цени 2016г

Детски лагери май – септември 2016г.

Ако искате да открехнете вратата на приключенията за Вашето дете, ако ви се ще да е по-близо до природата, ако не одобрявате стоенето пред телевизора и целодневните компютърни игри, то вижте програмата на нашите детски лагери. Може би там се крие бъдещото хоби на Вашето дете?! 🙂

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПО ВРЕМЕ НА НАШИТЕ ДЕТСКИ ЛАГЕРИ И КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ ОТ ТЯХ?

Може ли да не се караме, или пък ако не – как да се сдобряваме? Можем ли да преодоляваме трудности когато се сблъскваме с тях за първи път, далече сме от родителите и сме сред непознати момчета и момичета? Помагаме ли на хората около нас и можем ли да им се доверим? Как хората стават приятели? … И ВСЯКАКВИ ТАКИВА ВАЖНИ РАБОТИ ОТ ЖИВОТА! 

А иначе, по време на нашите детски лагери ще прекосяваме планините и най-затънтените и прекрасни кътчета на родината. Ще спим на ПАЛАТКИ, в хижи или високопланински заслони. Ще си приготвяме храната сами – каквато искаме и можем, а след това – вечерен ОГЪН, лаф под звездите за живота, вселената, смисъла на любовта и всичко останало.

Ще плаваме по вятъра с ВЕТТРОХОДНИ ЛОДКИ и КАЯЦИ в морето и по язовирите, или с ЛОДКИ в пещерите, ще правим биваци в необитаеми ЗАЛИВИ, или ще откриваме недокоснати от човека подземни езера и галерии. Ще препускаме с КОЛЕЛА по планините, ще изкачваме ВЪРХОВЕ, като се катерим с ВЪЖЕТА и джаджи, или пък с раници на  гърба.

Ще практикуваме истински алпинизъм и спелеология – ще изкачваме върхове и ще се спускаме в ПЕЩЕРИ. Ще се намираме с карти и компаси, след като се научим да работим с тях.

Ще бъдем АРХЕОЛОЗИ, които откриват отдавна заличени от времето следи из гробници, светилища, стари предания и легенди.

Ще разберем всичко за екипировката, въжетата и джаджите, безопастността, оцеляването, ЕКИПА И ПРИЯТЕЛСТВОТО.

Всичко това ще бъде много истинско – колкото хубаво и незабравимо, толкова и трудно. Ще се справяме заедно!

Ще предприемем истински преходи по билата на планините с всичко необходимо на гърба. Преходи, които изискват планиране и умения за водене  на група.

Ще ставаме задружни и ще се научим да работим в екип, да споделяме, да разчитаме един на друг и да си помагаме, а защо не и да рисуваме.

Ще узнаем всичко за първата помощ, спасяването на хора в планината и в пещерите. Ще разберем как се водят пещерни и алпийски експедиции.

Ще преминем през интересни и забавни игри – така ще учим.

Ще намерим много нови приятели, ще се смеем, а може и да се влюбим.

Всичко това ще правим, за да открием как всичко става по-лесно, когато имаш приятели до себе си и как не е опасно, когато си заобиколен от тях.

Струва си – “Човек веднъж види ли на какво е способен, никога повече не се задоволява с по-малко”.

 

Детски лагер юни 2016г

Детски лагери през юни 2016г. Три програми в Рила и източни родопи. Каяк, колела, предоди много планина и много забавления.

Детски лагер май 2016г

Детски лагери през май 2016г. Две групи - скално катерене и пещери. Осигурена екипировка!